A 3 legfontosabb dolog a gyerekszoba berendezésénél

Ha gyerekszobára gondolunk, mi az első, ami eszünkbe jut?

Vidám színek, játékos formák és a minden elborító sok-sok játék, amivel elhalmozzuk gyermekünket.

Azt akarjuk, hogy mindene meglegyen, ezért számos kisebb, nagyobb, hasznos vagy csak szépséges játékkal ajándékozzuk meg. De gondolunk-e a gyermekünk számára LEGFONTOSABB DOLGOKRA?

Biztonság

Ha kisbabánk van, akinek kezdettől fogva saját szobája van, számára a biztonságot elsősorban a kiságy és környéke kell, hogy biztosítsa.

Válasszunk több magasságban állítható rácsos kiságyat, hogy a bab növekedését kövesse. Tisztába tevéshez pedig peremes pelenkázót válasszunk, nehogy leguruljon róla, illetve ügyeljünk arra, hogy a szükséges holmik az anyuka keze ügyében legyenek.

Nagyobbacska gyermekünk számára teremtsünk biztonságos teret a játékhoz, a játszáshoz.
A biztonsághoz azonban az egészséges élettér is hozzá tartozik. Válasszunk minőségi alapanyagokból vagy fából készült bútorokat, amiknek lekerekített sarkaik, tompított éleik vannak.

A bútorok kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű tárolóhely legyen, ahol az éppen használaton kívüli játékoknak is megvan a helye. Ha azokat elpakoljuk az útból, elkerülhetjük az olyan apróbb baleseteket, hogy játék közben valami keményre lép a gyerek. (Egyidejűleg hozzá is szoktathatjuk, hogy tartson rendet maga körül).

Praktikum

Mindegy, hogy mekkora a gyerekszoba, lehet az kicsi „egyszemélyes” vagy több testvér számára is alkalmas nagyobb helyiség, a praktikus berendezésnek hatalmas szerepe van.

Ha a gyerekszoba funkcionalitásáról beszélünk, akkor ne csak a kisebb helyiségek jó helykihasználására (pl. két egymás melletti ágy helyett emeletes ágy), hanem a gyerek számára fontos funkciók meglétére gondoljunk!

Amíg a babaszobában a baba leginkább csak alszik vagy szemlélődik, addig egy nagyobbacska, már óvodás korú gyermek számára az alvóhelyen kívül az elegendő és biztonságos játszóhely biztosítása a legfontosabb szempont!

Alakítsunk ki számára megfelelő helyet a rajzoláshoz, építőkockázáshoz és más kreatív munkához! Legyen elég helye, hogy képzeletét elengedje és szabadon játsszon, akár csak egy szőnyegen.

Továbbá legyen a szobájában elegendő tároló, ahol mindennek megvan a helye, hogy megtanulja elpakolni a dolgait és hozzászokjon a rendhez.

Amikor iskoláskorú lesz, szüksége lesz tanulósarokra is, ahol nyugalma van, nem zavarja senki és elegendő fény áll a rendelkezésére. A funkciók elkülönítéséről ebben a cikkben is olvashatsz bővebben.

Inspiráló, kreatív környezet

Az ágy lehet az egyik olyan bútordarab, ami a hozzá való dekorációkkal és kiegészítőkkel igazi kreatív környezetet teremthet gyermekünknek.

Ebben a korban már lehet felnőtt méretű ágya, melyet érdeklődési körének megfelelően izgalmassá, élménydússá tehetünk.

Ha például kisfiúnk rajong az autókért, vegyünk neki egy autós ágyat, ahol átélheti az autóversenyzés élményét…. Vannak fehér, kék vagy mint egy igazi Ferrari, piros színű autók! Távirányítóval bekapcsolódnak a fényszórói, Knight Rideres hangokat adnak, világítanak a felnijeik, sőt vannak bőrüléses, igazi sportautós változatok is!

Kiegészítőként tartoznak hozzá ágytakarók, párnák, vagy akár függönyök, melyekkel valódi versenyzői élményt biztosíthatunk gyermekünknek!

De ahhoz, hogy a széles kínálatból a NEKI legjobbat válaszd ki, kérj ingyenes szaktanácsadást, szívesen segítek!

Kérdésem van!