A gyerek még mindig köztetek alszik?

Ezzel a blog bejegyzéssel, azoknak a szülőknek szeretnénk segíteni, akik azzal a problémával küzdenek, hogy A GYEREKÜK, NEM HAJLANDÓ KÜLÖN ÁGYBA ALUDNI.

 

„Mér 7 éves elmúlt a kisfiam, de sehogy sem tudjuk rávenni, hogy a saját szobájába aludjon. Napközben mindig megbeszéljük vele, hogy este a saját ágyába fog aludni, de mikor eljön a lefekvés ideje, mindig kitalálja, hogy ő fél, vagy egyszerűen el kezd hisztizni, de olyan is előfordult, hogy gyorsan befeküdt az ágyunkba, és úgy csinált, mint aki már mélyen alszik” Edit

 

Megszeretnélek nyugtatni, ezzel nem vagy egyedül a világba. Nagyon sok szülő keres fel minket azzal, hogy szeretnék, hogy a gyerkőc külön ágyba aludjon, ezért, hogy ezt a lépést megtegye, venni szeretnének neki egy olyan ágyat, amiben jól érzi magát. De milyet?

Természetesen elsőre ez nagyon jó gondolat. Ha a gyereknek egy olyan ágya van, ami csak az övé, az ő kis birodalma, ahol meg van a biztonság érzete, szívesebben elalszik. De ezt a biztonságérzetet nekünk kell megteremteni, átadni és sugározni😊

Ez világszerte sok szülő problémája.

A GYEREK A CSALÁD TÜKRE

 

A pszichológusok szerint a szülők 45%-a engedi, hogy a gyerek/gyerekek velük aludjanak és 30% a gyerekeknek rendszeresen a szülőkkel alszik.

Mindig azt halljuk, hogy a gyerek a szülő tükörképe. Ha mi félünk valamitől, akkor a gyerek is félni fog. Ezáltal, ha mi attól félünk, hogy a gyereknek valami baja lesz az éjszaka folyamán és nyugodtabbak vagyunk, ha magunk mellett érezzük, és halljuk a kis szuszogását akkor a gyerek is megérzi és átveszi ezt a félelmünket, és kihasználva aggodalmunkat és gyengeségünket, ki fogja harcolni, hogy a mi ágyunkba aludjon, és mi nem fogunk tudni nemet mondani.

 

Valljuk be őszintén, a párunkkal való kapcsolatnak sem tesz jót, ha a kis utánfutó rendszeresen köztünk alszik😊

Persze vannak leleményes szülők, de tényleg az a cél, hogy állandóan taktikázni kelljen? Szerintem nem.

KÜLÖN, DE HOGYAN?

A legegészségesebb, ha a kis lurkó, külön szobába és külön ágyon alszik.

Na de ezt, hogy kivitelezzük?

Manapság az ágyak palettája végtelen…, nem tudsz olyan mesehőst mondani, ami a gyerekágyaknál még nem jelent volna meg a piacon, legyen az kalózos vagy hercegnős, esetleg autós ágy.

 

 

A méret sem lehet probléma, vagy a magasság. Az alacsony ágytól kezdve egészen az emeletes ágyig, vagy a bungalós ágytól a tetőteres ágyig megtalálható a választékban minden.

 

DE van egy rossz hírem; ezzel még nem biztos, hogy megoldottad a problémádat.

Kell egy kis átfutási idő, amíg a gyerkőcöd biztonságba fogja érezni magát a kis szobájába és az ágyába, és neked, vagy a párodnak meg kell oldanotok, hogy mellette legyetek. De a földön tölteni estéket vagy egy szivacson, ami napközben a játéktérből veszi el a helyet, és folyamatosan kerülgeted, az nem annyira vicces. Ezt az időszakot, és ha úgy alakul az azt követő időszakokba, (ha esetleg beteg lesz, vagy csak rosszat álmodott), hogy véletlen se gyengülj el és ne enged vissza az ágyatokba, mert akkor mindent kezdhetsz újra, nagyon jó megoldás, ha pótágyazható ágyat vásároltok.

 

 

A pótágyazható ágy abban tud a segítségedre lenni, hogy amíg oda szokik a kis kuckójába, és az ágyába a gyerkőc, ami valakinél pár nap, de vannak, ahol 1-2 hétig is eltarthat, a pótágyon tudsz aludni, aminek kialakítása és mérete révén, kényelmesen elférsz és nem fogsz hátfájással ébredni.

És mikor eljön a várva várt pillanat, és a kis utánfutónk már külön ágyba alszik, és nincs minden este szükség a pótágyra, csak visszatolod az ágy alá, és csak akkor veszed elő, ha éppen ott alszik az egyik kis barát/barátnő, és így nyugodt szívvel rendezhetsz ottalvós pizsi partit.

 

Ha nem találtátok meg az elképzeléseknek megfelelőt, keressetek minket bizalommal!