Gyerekágy, játéktér és tárolóhely maximum 3 m2-en??? Lehetséges!

Egy óvodás korú gyermek számára a gyerekszoba a nyugodt alvás, a szabad játszás és a játékok tárolásának a helye.  Ezeket a funkciókat mindenképpen biztosítanod kell gyermekednek, ha azt akarod, hogy kiegyensúlyozott és boldog óvodáskora legyen.

Ha elég nagy a gyerekszoba, akkor ezt könnyedén megoldod, de ha nincs elég helyed, akkor bajban lehetsz. Íme 4 brilliáns ötlet, hogyan lesz gyermekednek ágya, tárolója és játszóhelye is maximum 3 m2-en!

 

1. Tárolós gyerekágy

 

Emeld meg a gyerekágyat 50 cm-re, alakíts ki alatta polcos, beépített vagy görgős tárolót!

Szerezz be magasított gyrekágyat, ami alatt tárolóhely van kialakítva. Itt most nem csak a klasszikus ágyneműtartóra gondolok, hanem egy olyan gyerekágyra, ami alatt polcok és 50 cm mély dobozok is elférnek. Ez az ágyneműn kívül rengeteg játékot is elnyel, így a szobában könnyű lesz rendet tartani.

Cabin Gyerekszoba Bútor

 

2. Kuckózz vagyis galériaágyat a gyerekszobába!

 

Emeld meg a gyerekágyat 150 cm-re, csinálj alá kuckót!

Emeld a gyerekágyat magasabbra, 150 cm-re, ezzel egy ágy méretű kuckót kapsz, ahol a függönyöknek és dekorációknak köszönhetően a gyerekek a dzsungelben, a szavannákon vagy egy vidám játszóházban érezhetik magukat…

 

Cactus Gyerekszoba Bútor

 

3. Sportos gyerekszoba

 

Még mindig sok energiája van a gyereknek? Rendezz be neki sportos gyerekszobát!

Emeld meg a gyerekágyat 50 cm-re, helyezz alá görgős tárolódobozokat, ahova a játékokon kívül kisebb sportszerek is elférnek.

A gyerekágy egyik végére tegyél egy csúszdát, amin leszánkázhat az ágyról, a másik végére pedig egy mászódeszkát kötéllel, amin pedig felmászhat vagy felhúzhatja magát az ágyra. Mire néhányszor megteszi ezt a kört, garantált lesz az elalvás!

 

Climb & Slide Gyerekszoba Bútor

 

5. Kilátótorony+ gyerekágy

 

Ha megengedi a gyerekszoba belmagassága, építs játszótornyot gyermekednek!

Alul a gyerekágy, felette, mint egy magasles, magasodik a játszótorony, ahonnan messzire ellátnak a kis lurkók! Háztetővel, korláttal ellátott emeleti játszókuckó, ahova csak köteles mászódeszkán lehet feljutni. Igazi kihívás minden gyereknek! Bárcsak nekem is ilyen házikóágyam lett volna!

Play Tower Gyerekszoba Bútor

Ha tanácstalan vagy gyermeked szobájának kialakításában, keress meg bátran, szívesen adok olyan ötleteket és tippeket online tanácsadás keretében, amitől jól fogja magát érezni a szobájában még tanulás közben is!

Kérdésem van!