Az emeletes ágy- előnyök és hátrányok


A gyerekszoba rendezésekor sok szülő elgondolkodik azon, hogy érdemes-e emeletes ágyat helyezni abba. Bár egy ilyen megoldás nem újdonság, mégis vannak támogatói és ellenzői. Ez teljesen érthető, tekintve, hogy az emeletes ágyaknak vannak jelentős előnyei, de vannak olyan hátrányai is, amelyeket érdemes megismerni a végső döntés meghozatala előtt.

Tökéletes megoldás egy kis helyiségbe


Az emeletes ágyat leggyakrabban egy kis szobához választják, amelyet több gyermek számára terveznek. Legfontosabb előnye, hogy kevesebb helyet foglal, mint két különálló ágy, így értékes helyet takarít meg egy kis szobában.

Lano Pola Házikó Gyerek Emeletes Ágy (több színben, méretben)

Ez az előny egy kis egyágyas szobában is használható. Vannak olyan emeletes ágyak a piacon, amelyek alján íróasztal vagy komód található. Ennek köszönhetően nem kell további bútort elhelyezni a szobában, így a gyereknek több helye van a játékra. 

Lano Mia Magas Gyerek Galériaágy (több színben, méretben)

Az emeletes ágyak második pozitív tulajdonsága, hogy a legkisebbek is kedvelik. Sok gyerek érdekes látványosságnak tartja az ilyen ágyat, és szívesen alszik a tetején. Még az is megesik, hogy a gyerekek azon veszekednek, hogy melyikük fogja ezt a helyet elfoglalni. :)

Almila New Options Galériaágy (90x200 Cm)

Nem mindig biztonságos


Az emeletes ágyak ellenzői rámutatnak, hogy nem nyújtanak kellő biztonságot. A szülők gyakran aggódnak azon, hogy az emeleten alvó gyermek éjszaka leeshet a padlóra, és sérülést szenvedhet. Az ilyen balesetek veszélye különösen a legkisebb gyermekekre vonatkozik. Szerencsére a veszély kiküszöbölhető egy olyan modell megvásárlásával, amely leesésgátlóval rendelkezik, ami megakadályozza, hogy leessen az ágyról.

Lano Ksawery Gyerek Emeletes Ágy Ágyneműtartóval (több színben)

Nem minden szobához


Az emeletes ágy másik hátránya, hogy alacsony helyiségekben nem működik, a felső részt használó gyermek a fejét a mennyezetbe verheti. Vásárlás előtt alaposan mérd meg a szobát, és hasonlítsd össze a méreteit az ágy magasságával, valamint vedd figyelembe a gyerekek magasságát és azt a tényt, hogy néhány év múlva sokkal magasabbak lesznek.

Előfordul, hogy az emeletes ágy választása a lakásviszonyok miatt szükséges. Azok, akik úgy érzik, ne aggódjanak gyermekeik biztonsága és kényelme miatt. Számos emeletes ágy modell kapható, amelyek megfelelnek a legmagasabb követelményeknek, és tökéletesen illeszkednek a gyermekek igényeihez.

Caploonba My House Emeletes Ágy (100x200 Cm-90x200 Cm)