Katalin: Három gyerekkel körülvéve egyre többet gondolkodtunk a férjemmel, hogy hogyan tudnánk egy kis magán időt, privát szférát kialakítani… magunknak. Kezeket a magasba, kinek ismerős ez a gondolatkör? Ugye, hogy nem vagyunk kivételek?

A nagy latolgatásban arra jutottunk, hogy olyan életteret kell kialakítanunk a gyerekeknek, ami vonzza őket, ahol kiteljesedhetnek. Egy olyan helyet, ami rájuk van szabva, ami valóban belső világukat tükrözi. Hiszen attól a naptól kezdve, hogy megérkeztek a lakásba, egészen addig, amíg el nem költöznek tőlünk, és önálló életet nem kezdenek, a gyerekszoba bútorai segítenek tökéletessé tenni otthoni életüket.

Ha olyan a gyerekszoba, ahol jó lenni, ahonnan szinte szívfájdalom előjönni, talán mi, felnőttek is nyugodtan hátradőlhetünk néha beszélgetni egy pohár bor mellett.

Na de mit tegyünk, ha nem vagyunk sem belsőépítészek, sem lakberendezők? Elkezdtük a gyerekekkel karöltve megtervezni a gyerekszobákat. Bújtuk az internetet (ahol ma már tengernyi ötletet lehet találni), hogy megtaláljuk a gyerekeknek és nekünk, szülőknek is tökéletesen megfelelő megoldást.

A gyerekbútor legyen gyerekbarát!

Tehát a gyerekek méretéhez szabott, az ő fantáziavilágukat tükröző,  stílusos, jól variálható.
Emellett, hogy nekünk szülőknek is megfeleljen, fontos, hogy

  • minőségi alapanyagokból készüljön,
  • legyen biztonságos,
  • masszív, erős,
  • a felületkezelés természetes anyagokkal történjen,
  • lehetőleg egy helyről be tudjuk szerezni a szobabelső kellékeit, ne kelljen boltról boltra szaladgálni egy-egy darabért, és persze
  • legyen értékálló is.

Nem kellett soká keresgélnünk, mire rábukkantunk a Kimmel által forgalmazott Cilek bútorcsaládokra.

Már maga a cég története is nagyon tetszett, mert a Cileket kisvállalkozásként indította útjára egy török család 1995-ben. A kedves név egyben a tulajdonos vezetékneve, ami egyébként epret jelent (és ez a cég logója is).
Külön tetszett, hogy az évek során nemzetközivé nőtte ki magát a vállalkozás, olvastuk róla, hogy mára már Svájctól Dubai-ig mindenütt megtalálhatóak a Cilek-bútorok szerte a világon, ami nekem bizonyítja, hogy értékes az, amit csinálnak.

Lenyűgözött, hogy terveznek bababútorokat, gyerekbútorokat és ifjúsági bútorokat, illetve ezekből komplett szoba koncepciókat is összeállítanak.
Hiszen így gyerekeink életének első percétől fiatal felnőtt korukig megtaláljuk a személyiségüknek megfelelő bútorokat.

Sőt!

Az autós ágy például még az apukák szívét is megdobogtatja, ez nálunk is így volt.

Ami nagyon tetszett az első pillanattól az az, hogy a cég bútorai gyermekek által is egyszerűen és biztonságosan kezelhetőek, a tematikus kialakítású ágyak pedig mindennapos használatra is tökéletes fekhelyet biztosítanak.

Rögtön érezni, hogy a Cilek tényleg azért van, hogy a gyermekkori vágyak gyermekkorban válhassanak valóra!

Az olvasottak alapján azt hihetné az ember, hogy ha végre ennyire szenzációs bútorok közt élhetnek gyerekeink, többé nem furakodnak mellénk a hideg lábaikkal.

De természetesen ez nem így van... :) Bármennyire tökéletesre sikeredik is a gyerekszoba berendezése, bármennyire szeretnek is a csemetéink az autós vagy hercegnős szobában ébredni, továbbra is halljuk hajnalonként az apró, hideg lábak tipegését a padlón, amelyek azóta is rendre a szülői ágy biztonságos melegében kötnek ki… :)

Mindenesetre mi megtaláltuk magunknak az „énidőt” a Cileknek köszönhetően. Hiszen a gyerkőcök örömmel játszanak a saját szobájukban, sőt, néha még a vacsorához is úgy kell kikönyörögni őket, hogy tartsanak egy kis szünetet. :)