Fa kisasztal székkel, gyerekeknek

 

Minden gyermek életében eljön az a pillanat, amikor szeretne szabadon alkotni, rajzolni, gyurmázni és számos egyéb tevékenységet végezni. Ehhez azonban általában szükség van egy, méretében megfelelő fa kisasztalra, gyerkeknek való székkel.

 

Már kisdedkorban elindul ez a késztetés a gyermekekben, hogy nem feltétlenül csak rombolásra van szükség, hanem ideje alkotni is valamit. Gondolunk itt arra, hogy elkezd firkálgatni a papírra, elkezdi gyúrni a gyurmát, vagy akár egy lemosható szőnyegre rajzolgat filctollal. Ezek mind nagyban hozzájárulnak a kreativitás kialakulásához, és a kesőbbiekben, az iskolában óriási hasznukra válik.

 

Azok a gyerekek, akiket ez nem foglalkoztatott, vagy csak nem kaptak lehetőséget, teret eme képességeik kibontakoztatására, azok esetében figyelhető meg, hogy nehezebben megy a szépírás, nem is beszélve a színezésről. Éppen ezért fontos, hogy már a kezdetektől segítsük gyermekünket, jelen esetben azzal, hogy biztosítunk nekik egy kreatív játszósarkot a készségek gyakorlására.

 

De milyen is a megfelelő fa kisasztal székkel, gyerekeknek?

 

Első sorban megfelelő, kisgyermekek számára kényelmesen elérhető méretben készül. Ilyen lehet például a Cilek Hercegnős Íróasztal, aminek a csodájára fognak járni a kis barátnők. Stabil, mert senki nem szeretné, ha a csemetéje a nagy rajzolásban magára rántaná az asztalt vagy leesne a székről, vagy egyéb fájdalmas dolog történne vele. Nem véletlenül hangsúlyozzuk a bejegyzéseink túlnyomó részében, hogy rendkívül fontos a biztonság, ezért mindenképp olyat válasszunk, ami lekerekített, és nem sértheti meg magát a csemeténk.

Szék tekintetében is nagyon lényeges, hogy jó legyen a méret, vagyis egyedül fel tudjon rá ülni a gyerkőc. Amennyiben ez nem így van, akkor könnyen esés lehet a vége, hiszen nem ér le a lába, így nem feltétlenül tud egyedül leszállni. Arról nem is beszélve, hogy azzal nem fejleszti sem ő, sem mi az önállóságát, hogy állandóan felrakosgatjuk a székre vagy levesszük onnan. Éppen ezért a méret kérdése nem ismer kompromisszumokat.

 

Persze ahogy telik az idő, és nő a gyermek, egy ideig még használható a fent bemutatott asztal, de ahogy eljön az iskola, akkor nincs mese, be kell szereznünk egy igazán strapabíró darabot.

 

Kombinált bútorok, tematikus szobák

 

Persze mindez függ a szoba nagyságától is, hiszen nem mindenhova fér be a már meglévő bútorok mellé egy plusz asztal is. Éppen ezért találták ki a Compact room gyerekszoba bútorcsaládot, aminél az emeletes ágy alatt tökéletesen elfér egy tanulósarok, így minimálisra csökkentjük a nagyobb helyet foglaló bútorokat. Így a gyermekünk teret kap a szabad játékhoz, majd a későbbiekben az egyéb elfoglaltságaihoz.

Ha olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy eggyel több bútor meg se kottyan, akkor bátran mazsolázhatunk a gyerek bútorcsaládok között. Itt már felmerülhet a tematikus berendezés kérdésköre, ami azt jelenti, hogy a szobát egy adott témában rendezzük be. Legyen szó versenyautókról, kalózokról vagy akár hercegnőkről, bármi megtalálható a kínálatunkban, amikre a gyerekek vágynak. Arról nem is beszélve, hogy mindezek a legnagyobb körültekintéssel készülnek, maximálisan biztonságosak, azaz nem kell attól félnünk, hogy a gyermek beleesik a sarkába a nagy rohangászásban, mivel lekerekített élei védik a testi épségüket.

 

Asztalra mindenképp szüksége van a gyereknek egészen onnantól, hogy igényli a közös kézműveskedést. Érdemes minél előbb elkezdeni nézelődni, mert ezt nem lehet gyorsan eldönteni, hiszen a gyermekünk fogja használni, így a maximális odafigyelést igényli. Ha jobban elmélyednél a témában, akkor ajánljuk az ergonómikus íróasztalokról írt cikkünket is.

Megosztás: