Ahogy nő a gyermeked, óhatatlanul is találkozhatsz azzal a jól ismert kérdéssel, hogy „Anya, itt aludhat Zolika?”. Persze ezzel a kérdéssel a válasz már csaknem el is van döntve, hiszen milyen szőrösszívű szülő nem engedi, hogy ott aludjon a gyermeknél a kis barátja.

Célszerű az ilyen ottalvós bulikat hétvégére időzíteni, hiszen másnap addig lustálkodnak a skacok, amíg csak kedvük tartja, nem kell sem óvodába, sem iskolába menni. Igen ám, de ez azért felvet némi logisztikai bukfencet. Hiszen hol is aludjanak a csemeték úgy, hogy azért másnapra kellően ki is pihenjék magukat?

A megoldás: gyerekágy kihúzható vendégággyal

Természetesen erre találták ki azokat a gyerekágyakat, amelyek kihúzható vendégággyal vannak kiegészítve. Ezek általában külön kaphatóak a gyerekbútorok mellé, de akadnak egybeszerelt darabok is. Az ilyen pótágyak tökéletes megoldást nyújtanak az 1-2 éjszakás barátnál vagy barátnőnél alváshoz. Sőt, akkor is hasznosak lehetnek, ha mondjuk egy kisebb lakással van dolgunk, ahol egy szobába kellene elszállásolnunk 2 gyereket 1-2 napra.

Ilyen lehet például, ha a szülők elváltak, és annál, akihez láthatásra járnak, a fenti szituáció áll fenn. Ez a leggazdaságosabb megoldás ilyen esetekre, hiszen napközben hagy teret arra, hogy a gyerekeknek legyen hol játszani, míg este egy mozdulattal elő is kaphatjuk a pótágyat és készen is van mindkét fekhely. Ha pedig több gyermeked van, akár egy esti bunkizáshoz is remek terepet nyújthat egy ilyen vendégágyként funkcionáló pótágy. Számos lehetőség van, a gyerekek kreativitása pedig határtalan.

Rendezd be tematikusan a gyerekszobát

A tematikus, egy témára épülő szobák rendkívül keresettek manapság. Hiszen nemcsak, hogy egységes az egész látványvilág, de nem kell különböző helyekre szaladgálnunk azért, hogy beszerezzük az elengedhetetlen bútordarabokat.

Ilyen lehet például pici babák mellé egy kényelmes, kis komód, ami pont kézre esik és minden fontos kellék elfér benne. Vagy egy mindent elnyelő szekrény, ami a kamaszkor közeledtével nagyon jó szolgálatot tehet, és az ergonomikus íróasztalról még nem is beszéltünk. Ezek mind fontosak egy kényelmes, praktikus és kellemes látványvilágú gyerekszoba kialakításához. Arról nem is beszélve, hogy mennyire büszke lesz a csemetéd, ha a barátja szája tátva marad a szobája láttán.

Legyen biztonságos a szoba

Ha már a gyerekszoba berendezése került szóba, nem mehetünk el a minőség mellett sem. Sok esetben látni, hogy van egy roppant dekoratív gyerekszoba, ami mégsem kellően biztonságos. Lássuk, hogy mitől lesz megfelelő egy igazi gyerekszoba, hogy gyermekeink és kis barátaik nyugodtan játszhassanak benne.

Elsősorban törekedni kell a jó minőségű anyagokból készült bútorok beszerzésére. Tehát lehetőleg ne 7-8 milliméteres alapanyagokból készüljön a bútorzat, mivel annak terhelhetősége és tartóssága nemhogy nem örök életű, de jó, ha kibír 2 év intenzív használatot. A termékeink mindegyike akár 3 gyereket is kiszolgál, sőt, Cilek bútorainkra egyedülálló, 5 év garanciát vállalunk.

Nem mindegy, hogy az élek és a sarkok le vannak-e kerekítve, hiszen könnyedén sérülést okozhatnak a gyerekek szeleburdiságukban maguknak vagy akár egymásnak.

Fontos, hogy a bútorok csakis gyerekbarát anyagokkal legyenek kezelve, tehát ne legyen mérgező vagy egyéb, nedvesség hatására kiváló és káros anyagokkal bevonva.

Végül az is elengedhetetlen, hogy az összeszerelés is könnyű legyen, ne kelljen a bútorokon hosszú órákat mozaikozni. Hiszen a kis tulajdonosaikat már fűti az izgalom, hogy birtokba vehessék az új szobájukat.

Ha bármilyen kérdésed merülne fel a bútorainkkal, azok alapanyagaival, szerelésével, szállításával kapcsolatosan, keresd nyugodtan munkatársainkat, mindenben szívesen segítenek!