A gyerekszőnyeg minden életkorban FONTOS- segítünk kiválasztani a legjobbat!

 

 

Nem is gondolnád, hogy egy jól megválasztott gyerekszőnyeg milyen fontos szerepet játszik gyermeked életében. Amellett, hogy a gyerekszobát vidámabbá teszi, hatással van a biztonságára, az egészségére, sőt még a személyiségfejlődésére is! Gondoljunk csak bele, a gyerekek mit szeretnek a legjobban? Igen, JÁTSZANI! Hol szoktak játszani? Hát a GYEREKSZOBÁBAN! Azon belül hol szoktak játszani? Igen, a SZŐNYEGEN!

 

 

A babáknak biztonságot ad a gyerekszőnyeg

 

Amíg pici a babád gyakran kell majd leraknod a földre, mert a kanapéról vagy az ágyról könnyen leeshet, a kiságy meg a járóka egy idő után kicsi lesz a számára. Ekkor indul el a felfedező korszaka a babádnak! Amíg még nem tud mászni izgalmas lesz a számára a szőnyeg anyaga, kis kezével megtapinthatja, vizsgálgathatja, esetleg meg is fogja kóstolni. A gyerekszőnyegeknél ezért kell kiemelt hangsúlyt fektetni, arra hogy ne tartalmazzanak káros, rákkeltő anyagokat! Amikor hasról hátra fordul már, nem árt, ha nem a kemény padlón koppan a fejecskéje, hanem a puha szőnyegen! Arról az időszakról nem is beszélve amikor elkezd kúszni, mászni, FELÁLLNI, majd FUTNI! Minden anyukának ez egy izgalmakkal teli időszak, állandó veszélyben érezhetjük gyermekünket. Ilyenkor már nem csak az a fontos, hogy puha szőnyegre essen a gyermek, az is fontos, hogy ne csússzon el! Ezért a szőnyeg alsó részének rendelkeznie kell latex, csúszásgátló bevonattal. Két éves kor körül, ha szerencsés vagy gyermeked már elkezd egy helyben is játszani. Legozik, könyveket lapozgat, autókat tologat a szőnyegen, ilyenkor egy autópályás vagy vonatos szőnyegen hosszabb ideig is eljátszhat, te meg tudsz inni egy kávét nyugodtan!

 

 

Amikor a gyerekszőnyegből egy forgalmas autópálya lesz

 

Óvodás és kisiskolás korban már kezd kialakulni az érdeklődési köre a gyerekeknek, minden kislány hercegnő vagy sellő akar lenni, a fiúk még mindig imádják tologatni az autókat, de az állatok, a tenger és az űrhajók is izgalmasak lesznek a számukra! Ebben a korban a szőnyeg abban segít, hogy fejlődjön a kreativitásuk, a fantáziájuk és a képzeletviláguk.

Ez az időszak nagyon fontos a személyiségfejlődésük szempontjából! Ilyenkor az egyszerű szobából egy elvarázsolt világ lesz!!! A gyerekek játék közben kiélhetik vágyaikat, ugyanakkor a félelmeiket is legyőzhetik!

Szőnyeg kínálatunkért ide kattints!

 

Mielőtt gyerekszőnyeget vásárolnál a lenti lépéseket kell végig gondolnod!

 

 

#1 Megfelelő méretű szőnyeg kiválasztása

 

Nem is gondolnád milyen fontos kiválasztani a megfelelő gyerekszőnyeg méretet a szobába, nincs annál bosszantóbb dolog, mint a nem megfelelő méretű szőnyeg. Ami fontos, hogy bútorok nem lehetnek rajta, sem félig, sem teljesen, mert ez nem biztonságos! Illetve egy praktikusabb szempont, hogy porszívózni is könnyebb lesz, ha nincs rajta semmi.

Tippünk: ragasztószalaggal jelöld ki a helyét pl. maszkoló szalaggal (egyszerúbben eltávolítható később) és máris könnyebben el tudod képzelni hogyan fog kinézni a szőnyeg a gyerekszobában! A gyerekek is imádni fogják a ragasztást!

 

#2 A szőnyeg színének és mintájának kiválasztása

 

A gyerekszobának harmonikusnak kell lennie, nem jó, ha túl sok a szín és a minta, a gyerekek hamarabb elfáradnak tőle. Alapvető szabály, hogy letisztult egyszerűbb bútorokhoz válassz színesebb szőnyeget, míg színesebb bútorokhoz (pl. tematikus- autós, kalózos, Jégvarázsos, Pókemberes bútorok) válassz egyszerűbb gyerekszőnyeget!

 

#3 A gyermeked érdeklődési köre

 

Óvodás korú gyermekeknél választhatsz gyerek szőnyeget az érdeklődési körének megfelelően, például, ha állandóan az állatkertbe jártok, állatos szőnyeget válassz, ha imád autózni akkor neki autópályás szőnyeginket ajánljuk, űrhajós csemetéknek a Bolygós gyerekszőnyegünk, ha pedig a tenger világa érdekli az Óceán vagy a Sellő szőnyeg a jó választás!

 

#4 A szőnyeg anyaga

 

Nagyon fontos, hogy jó minőségű szőnyeget válassz, ne tartalmazzon káros, rákkeltő anyagokat, könnyen takarítható legyen és az alján legyen latex bevonat, hogy ne csússzon el.

 

Minden gyerek szeret a játék közben a képzeletvilágába repülni, ilyenkor kiélhetik vágyaikat, megszabadulhatnak a félelmeiktől és az őket ért sérelmektől. Szülőként elősegítheted ezt a folyamatot, ha jól átgondolva, alapos megfontolás után választod ki a szobájába kerülő bútorokat és kiegészítőket. A megfelelő szőnyeg a teljes szoba hangulatára hatással van, fontos a gyermeked egészsége és a biztonsága szempontjából is!

 

Mi segítünk jó döntést hozni, kérdezz tőlünk bátran, ha elakadtál! Értékesítőink, lakberendezési tanácsadónk emailen, telefonon vagy személyesen a bemutatótermünkben segíthet bármilyen kötelezettségvállalás nélkül!

 

Szőnyeg kínálatunkért ide kattints!

Kérdésem van!