Hogyan varázsolj gyerekszobát a babaszobából?
Ötletek a kiegészítőkhöz és a dekorációkhoz

 

Elrepült 2-3 év, és azon kapod magad, hogy gyermeked egyszer csak kinőtte a babaszobát… Mit tegyél, ha a szívedhez nőtt a bababútor és nem szeretnéd lecserélni, csak azért, mert gyermeked már komoly óvodás „Hercegnő” vagy „Szuperhős” lett…Van néhány egyszerű megoldás, mutatom…

 

Alakíts át a bababútort

 

Ha a gyermeked születése előtt olyan bababútort választottál, ami szétszedhető, eljött az alkalom, hogy gyerekszobává alakuljon az a babaszoba! ????

Az ágyról szereld le a rácsokat, így az ágyrész komplett ágyként funkcionálhat, aminek a mérete biztosan még néhány évig jó a gyermeknek. Ha olyan pelenkázód van, egyik részéből éjjeliszekrény, a másikból plusz még egy polcos elem is építhető.

Szerezz be egy új ágynemű-vagy ágytakaró garnitúrát, amivel látványosan átalakítod a szobát. Kislányoknak lehet finom, puha, pasztellszínű, kisfiúknak mesehősös vagy éppen matrózos….

Használj merészebb színeket

 

Ha már átalakításban vagy, épp itt van az ideje a festésnek is.
Egy 3+ éves gyermek számára a visszafogott, semleges színek helyett bátran használj merészebb, bátrabb, telt színeket. Arról, hogy melyik színnek milyen hatása van a gyerekszobában, ITT olvashatsz.  Az is nagyszerű megoldás, ha egyik fal festve, a másik ezzel harmonizáló színnek és mintával tapétázva van ????

Vegyél egy baldachint a kis Hercegnőnek

 

Ha szeretnéd még jobban feldobni kislányod újjávarázsolt ágyát, vásárolj hozzá egy csodaszép romantikus baldachint és függöny garnitúrát, amivel Igazi Hercegnőnek érezheti magát…????

Szerezz be autóversenyzős dekorációkat a Szuperhősnek

 

Kisfiúk számára tökéletes kiegészítői a gyerekszobának, ha beszerzel egy autóversenyzős ágynemű szettet vagy ágytakaró- és párna garnitúrát. Hogy teljes legyen az összhatás, a hozzá illő lámpa is dukál! ????

Ha tanácstalan vagy a babaszoba gyerekszobává alakításában, keress meg bátran, szívesen adok ötleteket és tippeket online tanácsadás keretében, hogy milyen színekkel tedd boldoggá az immáron óvodás korú nagy gyermekedet!

Kérdésem van!