Így öltöztesd ünneplőbe a gyerekszobát - ha eddig nem tetted volna…  :-)

 

 

Az én gyerekkoromban karácsonyra a gyerekszobát nem díszítettük fel, azonban azt gondolom, hogy igenis van helye az ünnepi dekorációnak ebben a helyiségben is. Nézzünk néhány ötletet, mivel lehet karácsonyivá tenni a kicsik szobáját, de ne feledkezzünk meg a biztonságról sem!

Ami szóba jöhet a gyerekszoba adventi díszítésénél: fények, díszpárnák, azok színével harmonizáló takaró(k), az asztalra kisebb dísz vagy mini karácsonyfa, valamint ablakdísz, ablakdekor.

Műhóval figurákat, feliratokat lehet fújni az üvegfelületekre, ha van krétatábla vagy írótábla a szobában, arra még krétával vagy filccel is lehet karácsonyi mintákat rajzolni.

 

Mit tilos tenni a gyerekszobába?

 

Gyertyákat, illatgyertyákat, mécseseket - tehát semmi olyat, ami éghető és tüzet okozhat!

 

 

Íme néhány ötlet, hogyan dekoráld a gyerekszobát

 

Fénygirland

 

Nagyon sokfajta fénygirlandot lehet már kapni, amivel hangulatossá lehet tenni a helyiségeket. Én személy szerint a melegfehéret javaslom, az kellemesen sárgás fényével meleg hatást kelt. Ha van egy nagyobb szabad falfelület, oda ívben belógathatod, de az ablakra vagy a karnisra is szerelheted.

 

Forrás: Pinterest

 

Piros kiegészítők

 

Hagyományosan a piros a karácsony színe, ezért ha piros díszpárnákat, takarót, ablakdíszt teszel ki karácsony idején, azzal rögtön az ünnepre hangolódsz. Ha karácsonyi minták is vannak a kiegészítőkön, még könnyebb a karácsonyra gondolni.

 

Forrás: Praktiker.hu

 

 

A gyerekszoba is a karácsonyfa színeibe öltözik

 

Persze nem kell csak pirosban gondolkodni, divatos színek újabban a kék, zöld, rosegold, ezüst vagy ezek kombinációi is. Ötletes megoldás, ha az ünnep választott színét végig viszed az egész lakáson, így a gyerekszobában is. Ez harmonikussá teszi a lakás összképét. 

 

Forrás: bien.hu

 

Hófehér álomszoba - tiniknek

 

Szerinted mit szólna a tini lányod, ha hófehérré és csillogóvá varázsolnátok a szobáját? Pakoljátok el az ünnepekre a rózsaszínű dekorokat, helyette tegyetek pihe-puha, fehér díszpárnákat és hófehér puha takarót az ágyra, bárány szőrt a padlóra. Ha ehhez még teszel be egy kisebb (mű)fát, lefújva fehér műhóval, csillámos gömbökkel, igazi hóbirodalomban érezheti magát!

Ha kérdéseid merültek fel, vagy szeretnéd megtudni, hogy teremts alkotó, inspiráló, kreatív, környezetet a Te gyermeked szobájába, keress meg bátran, szívesen segítek egy online tanácsadással

Kérdésem van!