Iskolába megy a nagyobb, de közös szobában van a kicsivel? 3 tipp a kis gyerekszoba ideális berendezéséhez!

 

Téged is utolért a dilemma, hogyan rendezd be gyerekszobát, ha iskolába megy a nagy, de közös szobában van a kicsivel? Az biztos, hogy szüksége lesz egy helyre, ahol nyugodtan tud tanulni. De hogyan oldd meg, ha a kistesóval egy szobában van? Ebben a cikkben néhány bevált ötlettel segítek a tanulósarok kialakításánál.

 

Legyen neki egy saját tanulósarka szobában, lehetőleg tényleg sarok

 

Fontos a gyereknek, hogy legyen egy olyan hely, ahol nyugodtan fog tudni tanulni. Ez pedig mindenképp a saját szobájában legyen, akkor is, ha meg kell osztania azt a kistesóval. Nem jó az, ha mindig ott tanul, ahol éppen van számára egy szabad hely, mert nem szokja meg a stabilitást, és a nyugalmas elmélyült tanulást.

Alakíts ki számára egy tanulósarkot, ahova bekerül egy íróasztal székkel és egy tárolóbútor, ahol a tanszereit tarthatja. Helyszűke esetén válassz kisebb asztalt, a tároló pedig lehet egy gurulós, asztal alá tolható konténer is, ami nem vesz el plusz helyet a szobából.

Ha lehet, úgy helyezd el az íróasztalt, hogy az az ablak közelébe kerüljön, ahol minél több természetes fény jön be. Ha jobbkezes a gyerek, akkor balról, ha balkezes, akkor jobbról.

 

Kis helyiségben is jó megoldás, ha az íróasztal a szoba egyik sarkába kerül, így jobban elkülönül a játéktértől. Törekedj arra, hogy a gyerek háttal üljön a szobának, hogy a játékok vagy a kistesó ne vonja el a figyelmét a tanulástól.

Ha a kicsi is „tanulni” akar…

 

Amikor a nagytesó tanul, akkor a kicsi is kedvet kaphat a „tanuláshoz”. Tégy be neki is egy kis asztalt kisszékkel, így – amíg a nagy tanul -, ő is elfoglalhatja magát a mesekönyvekkel, színezővel, rajzolással.

A nagy is taníthatja a kicsit 😊

 

A kisiskolások – főleg a kislányok – szívesen játszanak iskolásat, ahol ők a tanítónénik és a tábla előtt „tanítják” a kicsiket. Ők pedig örömmel hallgatják az okos nagytesót, aki már annyi mindent tud!
Szerezz be egy álló táblát, aminek az egyik oldalára krétával, a másikra pedig filccel lehet írni, rajzolni. Nagy örömet fog okozni mindkét gyereknek!

 

Ha tanácstalan vagy az iskoláskorba lépő gyermeked szobájának átalakításában, keress meg bátran, szívesen adok ötleteket és tippeket online tanácsadás keretében, amitől jól fogja magát jól érezni a szobájában még tanulás közben is 😊

Megosztás: