Miért nem a játékaival játszik?

 

Ha te is mélyen meg vagy győződve róla, hogy a korai fejlesztés hosszú évekre megkönnyíti a gyereked óvodai és iskolai életét, akkor van számodra egy fejlesztéssel kapcsolatos tippünk, amiről feltétlen tudnod kell! Olyan tancsoikat szeretnék neked most átadni, amit imádni fogsz, ha szeretnél kényelmesebb anya-életet, ahol közelebb kerülhetsz a gyerekedhez, és sikeresebben veheted a gyerek-fejlesztés akadályait.

Amikor megszületett a gyerkőc, még talán nem is sejtetted, hogy teljes gőzzel fog a gyerek a növekedés útjára lépni. Mondták, mondták neked persze, hogy gyorsan fog nőni, és mire észbe kapsz, már az érettségijére fogsz menni. De valahogy csak legyintettél rá, olyan távolinak tűnt ez a pillanat.

Talán még csak most született, de mégis: lassan már eléri a 3 éves kort. És te tényleg meg tudod rősíteni ak orábban hallottakat: gyerek mellett iszonyú gyorsan repül az idő!

Kettőt se pislogsz, a kis totyogód már nagy gyerek. De ami ennél is mellbevágóbb, hogy már nem csak a gyerek nagy, de a problémád is: hiába a játékok dzsungele, nem akar velük játszani.

Pedig te már egy ideje tülkön ülve várod, hogy végre elfoglalja kicsit magát, és ne folyton a ruhádat húzza. Vagy épp nyöszörögjen, és az elbűvölő szemeivel megigézve nézzen rád azt sugallva: foglalkozz velem anya.

Édes élet, (vagy csak illúzió…???) amikor a gyerek már kicsit magától is eljátszik.

Te pedig talán mindent megadsz neki ebben az időszakban, ami a játékok halmát illeti. Ilyenkor jönnek a plüssök, fejlesztőjátékok, kishinták, mesekönyvek, a kreatív-összerakósok és a nagy-közpes-kicsi legók… És esténként elnézed apa arcát, aki immáron a leltározásról is lemondott, ami a játékokat illeti. Felesleges számba vanni, mi mindene van a gyereknek. Aki  halom mérgdrága játék mellett mégis egy pillepalackkal és egy üres kartonbobozzal játszik a legtöbbet.

Hát igen: valahogy mégis keserű tapasztalatként értékeled, hogy nem játszik a játékaival. De vajon miért nem?

 

Hiszen te körömszakadtáig próbálkozol őt lekötni valamivel, és talán benned is felmerül a kérdés: “Vajon nem csinálok valamit jól? Hogyan tudnám még eredményesebben megoldani ezt a problémát?”

Talán már belefáradtál az egészbe és végre egy egyértelmű válaszra vágysz.

A helyzet eegyszerű: szeretnél a gyerekednek örömöt szerezni.

Nos, ha megkérdeznéd a Suttogót, a gyerekorvosodat, a védődet és a játszótéri anyukák kész repertoárját, arról,mivel lehet legalább egy órára lekötni a gyermeket (hogy te is juss egy kis levegőhöz) akkor biztosan mindegyiknek lenne valami frappáns megoldása a kérdésedre.

Mi is mutatunk egy klassz megoldést neked! Olyat, ami nem csak menő, és imádni fogja a gyerek, hanem ami észrevétlenül fejleszti is őt.

A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a 2-3 éves kor az, amit úgy hívunk: a szerepjátékok kora

Viszont a szerepjátékokhoz nem csak játékokra van szükség, hanem ennél jóval többre: utánozható mintákra is. A gyerekek ilyenkor szeretnének pilótát játszani, kalóznak állni, vagy egyszerűen csak egész nap a tűsarkú cipődben mászkálva hercegnősködni.

Sokat segíthetsz neki ilyenkor azzal is, hogy kicsit közelebb engeded magadhoz. Amikor olvasol, tornázol vagy épp főzöl. Amikor hagyod, hogy egy kicsit bevonódjon a “felnőttes” dolgokba.

Azonban van a mini-szerepjátékoknak egy sokkal izgalmasabb módja is. Amivel kényelmesen, kevés erőbedobással, mégis okosabban pipálhatsz egy ilyen feladatot. Ami sokkal jobb, mint az átlagos javaslatok.

Hiszen szerepjátékokra is alkalmas a gyerekszoba, ami egyedibb és izgalmasabb pillanatoknak is képes ajtót nyitni. Ajtót a kalózhajóra, a legóvárosba, a hercegnők birodalmába.

Képzelj el egy olyan gyerekszobát, amely azonnal megmozgatja kis lakója fantáziáját! Ahova mindig örömmel és várakozással lép be, és ahonnan szinte het lóval kell kivonszolnod, amikor elérkezik a vacsoraidő.

Nos, a Kandy ezt az élmény adja meg legféltettebb kis kincsednek!

A Kandy bútorokkal olyan gyerekszobákat rendezhetsz be gyermekednek, ahol az álmai valóra válnak. Mert a gyerekkor az álmokról szól, és mi segítünk neked megvalsítani ezeket!

Gyere és tekints be fantáziavilágba, töltsd le ingyenes gyerekszoba tervező interaktív munkafüzetünket itt>>>

Ebben a munkafüzetben a Baba, Kisgyermek és Tini életkor számára is hasznos információkat találhatsz:

√   Összeírtuk a legfontosabb szempontokat, a szoba tervezéséhez. Ha bizonytalan vagy, merre is indulj.

√   Gyűjtöttünk inspirációkat, amelyekkel el tudja kezdeni az ötletelést. Pörgesd fel a fantáziád.

√   Készítettünk egy kalkulációs táblázatot, hogy tudd mi, merre, hány méter.

√   Előkészítettük a szoba alaprajzához, és a falak oldalnézeteihez szükséges területet.

√   A munkafüzet végén pedig egy helyre gyűjtöttük az adott szobához tartozó tipikus bútorok méretarányos, sematikus rajzát.

 

Bónuszként most a letöltés után 7 napig, minden nap küldünk Neked egy levelet, melyben további hasznos információkat, inspirációkat találsz a gyerekbútorok kiválasztásával és a gyerekszobák berendezésével kapcsolatban.

Nézd meg, hogyan teremthetsz olyan helyet, ami gyermekedre van szabva, ami valóban belső világát tükrözi.