"

Milyen színeket válassz a gyerekszobába?

 

Attól függ, hogy milyen korosztályról beszélünk. Ebben a cikkben megmutatom, melyik korú gyereknek milyen színeket érdemes használni.

Babaszoba

A babának nyugodt alvásra, a játszáshoz pedig kiegyensúlyozott, ingergazdag környezetre van szüksége.

Ezt akkor tudjuk megadni a számára, ha alapvetően világos, natúr vagy semleges színárnyalatokat használunk a szobájában. A kiságyak nem véletlenül fehérek vagy bézs, natúr fa színűek. Az ágykelengye is legyen világos vagy halvány pasztell rózsaszín, bézs, világos kék vagy zöld, ezek a színek nyugtató hatásúak.

Amikor a baba nem alszik, hanem ismerkedik a világgal, adjunk neki színes, vidám játékokat, amivel ingergazdaggá tesszük a kis világát.

A legjobb színek a gyerekszobába

A lakásunkban lévő színek befolyásolják hangulatunkat és viselkedésünket. A gyerekszobába alapvetően világos színek illenek, mint a sárga, lila, rózsaszín, a zöld és a kék.

A kék és a zöld árnyalatai megnyugtatóak, enyhítik a szorongás tüneteit, békét és nyugalmat árasztanak.

A sárga jó hatással van az agyműködésre, kreativitásra. Optimizmust és boldogságot áraszt, és a legjobb energiát adja. Aktivizálja a memóriát és elősegíti a koncentrációt.

A piros domináns szín, erősen hat az idegrendszerre, ösztönző, erősítő. Magára vonja a figyelmet, aktivitásra ösztönöz.

A lila testesíti meg a harmóniát a piros dinamizmusa és a kék nyugalma között. Lenyugtatja az elmét és az idegeket, ugyanakkor ösztönzi a kreativitást.

Az élénk rózsaszín fiatalos, vidám és izgalmas, ugyanolyan magas energiaszinttel, mint a piros; a halvány rózsaszín viszont nyugtat.

A narancs melegséget, barátságosságot, megbízhatóságot sugall, stimulálja az aktivitást és erősíti az immunrendszert.

A tiniszoba színei

Egy tinédzser már maga akarja kialakítani a szobáját, nem nagyon hagy szülői beleszólást a berendezésbe és a színvilágba.

A tinik menő csajos vagy pasis, letisztult színeket választanak, a lányok inkább világosat, míg a fiúk inkább a sötét, domináns barnát, feketét. Egy biztos: az egyéniségük és érdeklődési körük biztosan érvényesülni fog a szobájukban!

 

Ha szeretnél tanácsokkal, ötletekkel segíteni tini gyermekedet a szobája felfrissítése, designja kapcsán, keress meg bátran, online tanácsadás keretében szívesen segítek!

Kérdésem van!

"