Minden gyerek ilyen szobára vágyik manapság

 

Amikor kialakítod a gyerekszobát, a két legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venned, a  biztonságos környezet és a praktikus megoldások. A gyermek egészséges fejlődése miatt nagyon lényeges továbbá, hogy magáénak érezze és jól érezze magát a szobájában. Hogy mit tegyél ennek érdekében, megtudod ebből a cikkből.

Vidám, élénk színek

Ha gyermeked születésekor fehér vagy világos színű bababútort vettél, amit mostanra kinőttetek, akkor ezek egyszerű átalakításával akár kész is lehet a gyerekszoba alapberendezése. Ettől azonban még nem lesz életteli és játékra ösztönző a helyiség!
Az egyik lehetőség, hogy fesd át a falakat! A gyerekszobába már használhatsz merészebb színeket a falra, sőt az egyik falra tehetsz a falszínnel harmonizáló tapétát is.
Ezen kívül az alapbútorok mellé szerezz be színes, mintás kisbútorokat, kiegészítőket, dekorációkat, attól függően, hogy a gyermeked mit szeretne és milyen az egyénisége. Mindenképpen vedd figyelembe az ő igényeit, kedvenceit, ettől kialakul a felelősségtudata és erősíti az önbecsülését is (ami kihat egész életére).

Ötletes kreatív formák

A textilek színeivel vidámságot hozol a gyerekszobába, de feledkezz meg a formák variálhatóságáról sem!
Díszpárnák és belógók közül választhatsz csillag-, felhő-, vagy koronaformájút, de kutya, cica és más házi kedvenceket, sőt akár vadállatokat formázó párnákat is. Ezeket imádják a gyerekek, hiszen úgy érzik, mintha igazi kedvencükhöz bújnának oda.

Tovább megyek: nemcsak dekorációk lehetnek kreatívak, hanem hagyományostól eltérő, ötletes bútorokmegoldások is.  Ilyen például egy menő piros autós ágy, amiben aztán igazi autóversenyzőnek érezheti magát a lurkó (és az apukája ????)

Hangok, fények, effektusok

Ha már az autós ágynál tartunk, van belőle olyan is, ami távirányítós, villog a lámpája, világít az oldala és a felnije, sőt, még Knight Rider-es hangokat is hallat!

A gyerekek odavannak az ilyen hang-és fényeffektusokért, órákig képesek eljátszani velük, ugyanakkor lefekvés, elalvás előtt kapcsold ki, hogy időben lehiggadjon, alvása nyugodt és pihentető legyen.

Tematikus berendezés

Igazi élményeket ígér például egy kalózos szobaberendezés! Itt nemcsak az ágy és a szekrény, hanem az íróasztal és a hozzá tartozó összes kiegészítő is kalandokra hívogat…

Egy mesevilág, ahol a színek ámulatba ejtenek, az élethűen kialakított ágy formái pedig megjelennek a mennyezeti és asztali lámpákon is. A kalózok jelen vannak az ágytakaró-garnitúrán és a díszpárnákon is, a motívum ráadásul visszaköszön a szőnyegen és a dekorfüggönyön is. És akkor még nem beszéltünk a cápás íróasztalról, ahol a cápa szemei mérgesen forognak és a fogai félelmetesen világítanak…

Ha szeretnél többet megtudni a különleges tematikus berendezésekről, kattints IDE, ahol számos bámulatos és izgalmas enteriőrt találsz. Ha pedig elakadtál és személyre szabott segítségre van szükséged, hogyan rendezd be a Te gyerekszobád ezekkel a bútorokkal, keress bátran a 06202879125 telefonszámon, ahol INGYENES TANÁCSADÁSSAL várlak sok szeretettel!

Kérdésem van!