Skandináv stílus a gyerekszobában? Hogy csináljam?

Az utóbbi években rendíthetetlenül a top stílus a magyar otthonokban is a skandináv. Nagyon elegáns és megnyugtató tud lenni a letisztult formavilág és a fehér, fekete, fa dominancia. Mi a helyzet, ha ezt a gyerekszobában szeretnénk megvalósítani?

Ilyenkor jönnek olyan gondolatok, hogy nem lesz-e túl rideg, szeretni fogja-e a gyerek és hasonlók…

Ebben a stílusban pont az az egyik legjobb, hogy végtelenségig variálható egy-egy hozzáadott árnyalattal, úgy, hogy az alap stílus jegyek megmaradjanak. Amikor a gyerekszobát is hozzáhangoljuk a lakás többi részéhez, csak adjunk hozzá játékosabb a természethez kapcsolódó formákat és kiegészítő színeket.

A bútoroknál, ahogy a skandináv stílusban is maradjunk a természetes anyagoknál fa, rattan, pamut, len. Szineknél a pasztelleket részesítsük előnyben, megnyugtató hangulatot áraszt és nem vibrál, nem terheli túl a vizuális érzékelésünket.

A bútorok kialakításánál a praktikusságat vegyük figyelembe és lehetőség szerint Montessori neveléshez kapcsolódó stílust részesítsük előnyben. Ilyenek a házikóágyak az extra kuckós érzethez és közel a padlóhoz, hogy könnyedén tudják használni a gyerekek, ezzel is az önálóságot segítve. Tárolóbútok gyerekmagasságban, az átláthatóság és használhatóság jegyében.

Ne féljünk alkalmazni a skandináv stílust a gyerekszobában sem csak alakítsuk a gyerekekhez, így az egész lakás lehet egységes és stílusos.