Beépített szekrény gyerekszobába

 

A legtöbb szülő megpróbálja praktikusan megoldani a gyerekszoba tárolási lehetőségeit. Igen ám, de ez nem mindig tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. Hiába szeretnéd, hogy a csemetéd szobájában állandóan rend uralkodjon, ha ő nem hajlik erre a kérésre. Éppen ezért nagyon jó szolgálatot tehet egy beépített szekrény a gyerekszobában. Lássuk, hogy milyen előnyei vannak az alkalmazásának.

 

A beépített szekrény számtalan előnye a gyerekszobában

 

Több szempontból is ideális választás a gyerekszobába egy beépített szekrény, mivel ha kicsi a szoba, akkor nem foglal akkora helyet, mint egy hagyományos szekrény. Amíg kisebb a gyermeked, állandóan pakolsz, hogy véletlenül se érjen el olyan dolgot, amivel kárt tehet magában. Azokat is próbálod menekíteni, ami törékeny, vagy esetleg kárát láthatja a lakás berendezése. Gondolunk itt a filctollakra és egyéb, falra veszélyes dolgokra.

 

Ahogy nő a gyermeked, ez nem mehet a végtelenségig, így egy beépített szekrény jó ötlet lehet, hiszen zárható. Arról nem is beszélve, hogy egy gyerekszobában soha nem találunk elég helyet a rengeteg holminak, legyen szó ruháról vagy játékról. Előnyös tulajdonsága továbbá, hogy az esetek jelentős részében faltól falig és padlótól plafonig ér, így nem telepszik meg rajta a por. Ez takarítási szempontból mindenképp jó pont, mondhatni minden anya álma.

 

Maximálisan kihasználhatod a rendelkezésedre álló helyet, ha beépített szekrényt választasz, hiszen könnyű bele pakolni, és mindezt egészen addig teheted, míg fér bele. Arról nem is beszélve, hogy akár többféle dologgal is megpakolható, vagyis elférnek benne a cipők, a ruhák, a játékok és még számos olyan dolog, amire nem is gondolnánk.

 

Sőt, dekorációs szempontból is hasznos, hiszen egy bizonyos korban a gyerekek előszeretettel ragasztgatják tele mindenféle poszterrel, képpel. Amennyiben éppen aktualitásukat vesztik, egy mozdulattal le lehet szedni, és kezdődhet elölről a dekorálás, így kifejezetten könnyű vele bánni.

 

Tematikus szobabútor

 

Ellenben ha úgy éreznéd, hogy mégsem ez a számotokra megfelelő megoldás, akkor érdemes körülnézni termékeink között, mivel mi nem csak különböző bútorokat kínálunk, hanem tematikus, egymással maximálisan harmonizáló komplett gyerekszoba berendezéseket is.

 

Mi is lehetne mesésebb egy kisfiúnak, mint egy olyan ágyba lefeküdni esténként, ami egy igazi versenyautót formáz, vagy pedig egy kalózhajó fedélzetén térni nyugovóra. Kislányok esetében pedig egy baldachinos, hercegnős ágyban álmodozhat, vagy pedig Anna és Elza óvó szemei előtt játszhat Jégvarázsosat.

 

Természetesen az egész szobát az adott témában rendezheted be attól függően, hogy mire vágyik a gyermeked. Mindegyik bútorcsaládhoz tartozik egy elég nagyméretű pakolós szekrény, ami ha mindent nem is, de jelentős mennyiségű holmit képes elnyelni. Ezekhez választhatunk asztalt is hozzá tartozó lámpával és mindennel, ami az alkotáshoz vagy a tanuláshoz elengedhetetlen kellék.

 

Amennyiben további ötletre lenne szükséged, olvasgasd blogunkat, ahol számos hasznos ötletet találhatsz, vagy pedig keress minket bizalommal, segítünk kiválasztani a megfelelő bútort! Ne feledd, a gyerekszoba az, ahol az álmok születnek!