Ahogy nő gyermeked, úgy lesz egyre több holmija. Egyre több tárolóra és bútorra lesz szüksége. Éppen ezért kell okosan megtervezned ezeket, hogy kényelmesen elférjenek a holmik is, de maradjon hely a játéknak is.

A babaszobához képest itt olyan új elemek is megjelennek, mint a kis asztal, kis szék, rajztábla, amire a kreatív fejlődéshez szüksége van a kicsinek.

Multifunkciós bútorok

Az egyik legjobb választás a gyerekszobába, ha olyan bútorokat választasz gyermeked számára, amelyek többféle dologra is jók. Ilyenek például a Cilek tematikus gyerekszoba bútorai is. Például az autós gyerekágy nem csak az alváshoz nyújt kényelmes helyet, hanem a „kocsivezetős”, vagy „üldözős” játéknak is otthont adhat.

Vedd figyelembe gyermeked stílusát, érdeklődését

Ebben a korban még rendkívül nyitottak a gyerekek a világra. Kreativitása és fantáziája fejlődését elősegítheted, ha a gyerekszoba sokféle ingerrel támogatja ezt. Akár egy elvarázsolt birodalom is helyet kaphat a szobájában, aminek ő az ura. Ez az a kor, amikor a leginkább egységes lehet a szoba stílusa, ha például egy tematikus bútorcsaládból és a hozzá illő kiegészítőkből válogatjátok össze a berendezést. Kattints ide és nézd meg a Kimmel gyerekszoba inspirációkat!

Tárolók

Egyre több játéknak, majd szép lassan a tanszereknek is helyet kell biztosítani, ezért nem mindegy, hogyan alakítjátok ki a tároló megoldásokat a szobában. Nagyon jó szolgálatot tesznek a különböző dobozok, kosarak, amelyek a polcon is rendezettség hatását keltik, miközben magukba rejtik a sok-sok játékot.
Ugyanígy a komódok is nagyon hálásak, hiszen számtalan apróságot, vagy a ruhákat is magukba tudják bújtatni.

Fontos: Az óvodás korú gyerekek egyik legkedvesebb elfoglaltsága a „bunkizás”, ezért mindenképpen úgy kell a bútorokat elrendezni, hogy a szoba közepe üresen maradjon az ilyen játékokhoz. (Iskolás korban már ezt a teret is kihasználhatod egy kis ülőgarnitúrának, de előtte inkább hagyjál teret a játékra)