Mekkora egy íróasztal ideális magassága?

A kisgyerekek már egész korán igénylik azt, hogy legyen egy hely, ahova leülhetnek és ahol rajzolgathatnak. Igen ám, de milyen az íróasztal ideális magassága, ha azt szeretnénk, hogy ne kelljen évente újat venni, ahogy nő a gyermekünk? Ki ne örülne annak, hogy míg a konyhában tevékenykedik, a szeme fénye pedig leül és rajzolgat az asztalnál? Vagy csak míg lezavar egy gyors hajmosást, nem kell arra koncentrálni, hogy mikor hallja meg a baljóslatú koppanást. Jó hír, hogy van néhány ötletünk, hogy hogyan is valósíthatjátok meg ezeket a közel elérhetetlennek tűnő vágyakat.

A tökéletes íróasztal kiválasztása

Természetesen, mint minden, ez is korfüggő, hiszen mást igényel egy totyogó, egy ovis korú és egy kisiskolás gyermek. Kezdjük a legkisebbekkel és az óvodásokkal. A fő igények ebben a korban, hogy színes és – bár ez a szülő igénye – biztonságos legyen. Ilyenkor lehet jó társ egy műanyag asztal a hozzá tartozó székekkel. Mivel ezeknek a mérete úgy van kialakítva, hogy a totyogók is felérjék, de ülve még a nagycsoportos korosztálynak is kényelmes, ezért mindenképp alkalmas az alkotásra, de akár még ehetnek is ezeknél az asztaloknál, tehát több korosztály és tevékenység számára is ideális az asztal magassága. A fiúkat Verdás szett várja nálunk, ami egy kis asztalból és 2 háttámlás székből áll. Ahogy nő és komolyodik a gyermek, úgy változnak az igények. Fontos, hogy olyan asztalt válasszunk, amit még egy jó pár évig szeretni fog és méretéből adódóan használni is tud majd. Éppen ezért jó szolgálatot tehet például a Cilek Raceup bútorcsaládunk íróasztala, ami tökéletesen lekerekített és ezáltal maximálisan biztonságos. Ez az asztal számos tároló rekesszel rendelkezik, ahová ötletesen eltehetnek a gyerekek mindent, amire éppen nincs szükségük az alkotáshoz. A méretei miatt is nagyon könnyen kezelhető, hiszen 68 × 103.5 × 151.5 centiméter nagyságú. Ez az asztalméret pont ideális 3-4. osztályos korig. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy számos egyéb dolog kell, hogy helyet kapjon a szobában. Ha nem szeretnénk, hogy egy kaotikus állapot uralkodjon a bútorok terén, érdemes tematikusan gondolkodni. Szereti a gyermek az autókat vagy a hajókat, esetleg a kalózokat? Netán a hercegnői lét bűvölte el, vagy csak szimplán szereti a csajos dolgokat? Nálunk mindenre van megoldás, minden témára megtaláljátok az ideális gyerekbútort.

Az íróasztal ideális magassága kamaszok esetében

Végül pedig a nagyok, kamaszok mellett sem mehetünk el szó nélkül. Náluk már nem a rajzfilmek élveznek prioritást, ezért az esetek jelentős részében megelégszenek egy praktikus, letisztult asztallal, ami már kitart érettségiig. Ugyanígy igaz ez a szoba berendezésére is, ebben a korban inkább a pakolhatóság dominál, hogy ha jön anya a „rakj rendet a szobádban!” felkiáltással, akkor legyen hová begyömöszölni a cuccokat, hogy ne legyenek szem előtt. Ha praktikusan szeretnéd kialakítani a tanulósarkot a kamasz gyermekednek, akkor mindenképp olyannak kell lennie, hogy azon elférjen egy laptop vagy számítógép, ahogy a könyvek, a tanszerek és az írószerek egyaránt. Ilyen többek között a Cilek White nagy íróasztal, aminek mérete pont ideális a maga 58 × 138 × 75 centijével. A 75 cm-es ideális íroasztal magasság lehetővé teszi, hogy a mostanra nagyra nőtt gyermekünk akár az egyetem végéig használhassa szeretett bútorát. Ezen felül pedig hatékony segítséget nyújtanak ifjúsági bútorcsaládjaink, mivel ezek úgy lettek kialakítva, hogy minden karnyújtásnyira legyen, ha a gyermek használni szeretne valamit a tanuláshoz vagy pihenéshez. Elengedhetetlen egy megfelelő lámpa is, hiszen előfordul, hogy éjszakába nyúlóan készül a gyermek egy dolgozatra vagy vizsgára, így ennek is helyet kell szorítani az asztalon az esetek jelentős részében. Ha mégsem sikerült kiválasztanod a megfelelő íróasztalt a gyermeked számára, akkor keress minket bizalommal, mi személyre szabottan segítünk a döntésben.

Megosztás: