Fiús anyaként téged is megtalálnak ezekkel a kritikákkal?

 

Amikor megpillantottad az ultrahangfelvételen azt a bizonyos „teknősbékára emlékeztető valamit”, lehet még nem sejtetted, hogy a fiúra utaló apróság mit fog a gyakorlatban jelenteni neked a következő években. A fiús anyákat sokan sajnálják, mert a fiúk már csak ilyenek. Talán te is találkoztál már az ehhez hasonló megjegyzésekkel; hogyan tudj felülkerekedni a fiús kritikákon? Hozunk egy korrekt, megnyugtató, bevált érvet, hogy lesöpörhesd őket.

Azokat a bizonyos „megjegyzéseket” nemcsak az anyóstól nem szeretjük hallani, de más kismamatársunktól sem. Mert abban a bizonyos hangnemben és hangsúllyal feltett kérdések valójában nem kérdések, hanem kritikák.

Mintha szó szerint mellbe vágnának.

A kérdésnek álcázott vélemények, amik néha arcpirító szégyent eredményeznek nálad. De vajon kell-e miattuk szégyenkezned? Meglátod mindjárt, hogy nem.
Nézzük kicsit közelebbről őket.

 

„A fiúk olyan virgoncok és rosszcsontok. Részvétem.”- hallottad már ezt te is?

Megtudnád számolni az ujjaidon, hogy hányszor jött szembe veled ez a megjegyzés? Ilyenkor talán azon gondolkodsz, hogy melyik frappáns választ húzd ki a kalapból, vagy épp kutyaszorítóban érezve magad szinte lefagysz.

Nos, nem csupán a fiúk izgágák egy bizonyos korban, de a lányok is.

Csupán azért, mert gyerekek. Az általánosítgatás miatt aggatják a lányokra a nyafogós jelzőt, a fiúkra pedig a „Denis a komisz” megfogalmazást. Mert az általános vélemény szerint jóval több balhéban vannak benne. A lányok hozzájuk képest tündérek.

Te fiús anyaként is tudod, hogy nem így van. Ha épp megúszod ezt a kritikát, akkor lehet jön a másik kedvenc és gyakori beszólás.

 

„A fiúk mindig koszosak, fűfoltosak és izzadtak!”

Mit mondasz erre? Azt, hogy hááál istennek.
Ez csak azt jelenti, hogy élvezik az életkoruknak megfelelően az életet. Mint, ahogy a lányok is. A hóangyal építése, a sárban pacsálás, és a fűben rohangászás a lányok territóriuma is, nem csupán a fiúké.

 

Minden gyerek más és más. Azonban mindegyikben - fiúkban és lányokban is - a közös pont az, hogy nyitottak a világra és a maga nemében mind-mind egyedi.

Ők még élvezik az élet apró örömeit (talán van mit tanulni tőlük), a móka pedig a mindennapok része; ez a gyerekélet velejárója.

 

De hogyan lehetne mégis a „kitombolásnak” is keretet adni?

Hiszen a gyerekélet sajátosságai ide vagy oda, azért néha jól jönne egy kis szusszanásnyi idő. Tervezhetőbb napirend, kevésbé kapkodós, kényelmesebb hétköznapok; és hogy végre újra azt érezhesd, hogy te vagy a főnök odahaza.

Ehhez egy kis képzelőerőre lesz csupán szükséged.
Képzeld el, amint benyitsz a gyerekszobába és a gyermeked fülig érő szájjal, kellő virgoncsággal nem csupán odakint, de odabent is élvezi a napot.

Sőt, szigorú tekintetét rád vetve kitessékel, mert megzavartad őt a játékban.

Odakint épp az esőcseppek kopognak a veranda tetején, de te mégsem a centiket vágod arra gondolva, mikor lesz végre jó idő. Mert ebben a pocsék időben képtelenség lekötni a gyereket.

A rossz időben is könnyen lekötöd odabent a gyereket?

 

A mások szemében izgága fiad odabent is tökéletesen feltalálja magát.

 

Te pedig könnyen megtalálod a hangot vele akár egy nyugodt, és intim játék keretében.

A gyermekedre szabott szoba egyedibb és izgalmasabb mókákra adhat lehetőséget, a kornak megfelelően trendi és vagány kiegészítőkkel.

Képzelj el egy olyan gyerekszobát, amely azonnal megmozgatja kis lakója fantáziáját.

 

  • Ahol eredményesebben tudod őt lekötni, és végre te is maximálisan teret kapsz az otthoni teendőid rendszerezésére.

 

  • Végre te irányíthatod az otthoni eseményeket.
  • A Kandy bútorokkal és gyerekszobákkal te is megteremtheted a hosszútávon élvezhető otthoni élményeket, amik minőségüknek hála akár két gyereket is simán kiszolgálnak.
  • Ahova mindig örömmel és várakozással lép be az izgága fiad is, és ahonnan szinte kiimádkozni se fogod tudni őt igazán.
  • A szoba koncepciója a jól variálható elemeknek köszönhetően pedig mindvégig meg fogja őrizni az egységességét, és a harmóniáját, ha csak a kisebb bútorok és kiegészítők váltakoznak, mint a kis szék, kis asztal, vagy a tárolók.

Nos, a Kandy ezt az élmény adja meg legféltettebb kis kincsednek! Annak a kis örökmozgónak, akire fiúként is büszke vagy. Gyere, látogass el hozzánk bemutatótermünkbe (1047 Budapest, Váci út 71.) és fedezd fel a Kandy világát Te is!