Ha már unod a hagyományos emeletes ágyakat, nézd meg ezeket!

 

Emeletes ágyakban akkor szoktunk gondolkodni, amikor kicsi a szoba vagy több gyerek osztozik egy szobán.

Akármekkora is a helyiség, ágyanként 2 m2-t kell kalkulálni (az ágy szélessége minimum 90 cm, hossza 200 cm). Emellett a gyerekszobába be kell férnie a ruhásszekrénynek, ha iskoláskorú a gyerek, akkor az íróasztalnak székkel és persze kell még hely a szabad játéknak.

Ahol lehet, ügyes helykihasználással kell megoldani a funkciókat. Jó megoldás az emeletes ágy, ám a klasszikus megoldáson kívül - ahol két ágy van egymás felett, összekötve egy létrával - vannak már ötletesebb és kreatívabb megoldások is.

 

Családi emeletes gyerekágy külső lépcsővel és alul szélesebb ággyal

 

Ha létrával kötjük össze a két gyerekágyat, az hasznos helyet vesz el az ágyból. Jobb ötlet, ha a létra helyett építünk egy külső lépcsőt, ami ugyan plusz 50 cm az ágy hosszán kívül, ugyanakkor rengeteg tárolóhellyel gazdagítja tulajdonosát.

Minden lépcsőfok egy- egy tárolódoboz, ahova játékokat lehet tenni, sőt, a lépcső oldalába még polcos elem is kerülhet! A lépcső korlátja ráadásul biztonságosabb, mint egy létra, arról nem is beszélve, hogy kedvünkre dekorálható, akár évszakonkénti változtatással. Télen fenyőgirlanddal, nyáron pedig trendi fényfüzérrel is díszíthető…

 

Family Bed Gyerekszoba Bútor

Családi emeletes gyerekágy létrával

 

Nagyon ötletes megoldás, bár egy kicsit nagyobb helyigényű, amikor az alsó gyerekágy lényegesen szélesebb, mint a felső, akár 140 cm is lehet. Előnye, hogy könnyebbé teszi a beszélgetést, esti elalvás előtti csacsogást, mert fentről nem kell annyira kihajolni. Tökéletes vasárnap reggeli családi program, ha anya, apa is bejön a szobába és mindenki bekuporodik a gyerekágyba…hely már van hozzá!

 

Family Bed Gyerekszoba Bútor

Gyerekágyak 90 fokban elfordítva!

 

Ha a szoba mérete megengedi, nagyon izgalmas megoldás a két gyerekágy 90 fokban történő elhelyezése. Ekkor az alsó ágy merőleges a felsőre, és megvan az az előnye, hogy még egy szekrény is befér alá!

 

Low Loft Bed Corner Combi Gyerekszoba

Ha kérdéseid merültek fel, vagy szeretnéd megtudni, hogy teremts alkotó, inspiráló, kreatív, környezetet a Te gyermeked szobájába, keress meg bátran, szívesen segítek egy online tanácsadással

Kérdésem van!