A legfontosabb kérdések a házikó ágyakról


Gyermeked kezdi kinőni a rácsos kiságyat ? Vagy már Te kezded el unni, hogy állandóan veletek alszik? Esetleg végre saját szobája lesz, ahol elég hely van? Manapság szinte minden családban szóba kerül a házikó ágy! Nem véletlenül! Ez nem csupán egy ágy, hanem a gyerekszoba legszebb része lesz a számodra, gyermekednek meg egy hely, ahol felszabadultan játszhat, kiélheti kreativitását, ha pedig fáradt vagy rossz kedvű nyugalomra, biztonságra találhat!

Mielőtt meghozzátok a döntést, számos kérdés merülhet fel bennetek, ezekre igyekszünk most választ adni!

Házikóágy

Caploonba My House Pink gyerekszoba bútor


Hány éves kortól lehet házikó ágyban aludni?


 

Egyértelmű válasz nincs erre a kérdésre, hiszen minden gyermek másként fejlődik, de általánosságban elmondható, hogy 8 hónapos kor körül, amikor már megtanul biztonsággal „letolatni” a kanapéról lehet próbálkozni a házikóággyal. Számos jele lehet annak, hogy itt az idő lecserélni a rácsos ágyat: például éjszaka gyakran felébred mert beveri a fejét a rácsokba, egyáltalán nem akar ott aludni, inkább a nagy ágyban szeret veletek lenni. Természetesen az alvászavarnak más oka is lehet (pl. mozgásfejlődés, fogzás vagy betegség), de előbb vagy utóbb nagyobb ágyat kell venni, így elkezdhetsz előre tervezni. Valószínűleg kell majd egy kis idő neki, hogy megszokja ezért ,ha teheted az elején a házikóágy mellett maradjon a rácsos ágy is a szobában, így övé a választás hol alszik. Félénkebb gyerekeknél lehet átmeneti megoldást is alkalmazni: délutáni alvás a házikóágyban, éjszakai a rácsos ágyban.

TIPP: Válasszatok olyan házikó ágyat, ahol alacsonyan van a matrac, így még biztonságosabb lesz a baba számára, és legyen leesésgátló körben!

Nézd meg Alfemo Montessori házikó ágyunkat, ami kifejezetten picik számára készült, a matrac alacsonyan van, a rácsoknak köszönhetően biztonságban tudhatod gyermeked, ő viszont szabadon távozhat az ágy végén!

Házikóágy


Mennyire alacsonyan legyen a házikó ágy?


 

Ez a kérdés is gyakran felmerül, főleg, hogy lehet-e közvetlenül a földön a matrac? Nagyon fontos, hogy a matrac nem lehet közvetlenül a földön, mindig kell legyen alatta ágyrács, mert így akár be is penészedhet!  Ezenkívül jó, ha kicsit magasabban van, főleg, ha padlófűtés is van a lakásban, mert az a port kicsit lebegteti.

TIPP: Válassz olyan házikó ágyat, ahol van ágy alatti tároló is, így nyersz egy praktikus tárolót is! Lesz egy helyed ahová el tudod rakni a játékokat!

A Caploonba My House házikó ágya két praktikus fiókkal is rendelkezik, ahová rengeteg játék, ruha fér!

Házikóágy


Mekkora házikó ágyat érdemes venni?


 

Ha hosszú távon gondolkodsz és van elég hely a szobában érdemes már 200 cm hosszú ágyat vásárolni, hiszen akkor kamasz koráig fogja tudni használni, addig meg Te is kényelmesen elférsz mellette!  Esti mese olvasásánál meghittebb lesz a hangulat, ha össze tudtok bújni, illetve óvodás korban amikor elkezd félni vagy beteg lesz, Te is együtt tudsz majd vele aludni. Hidd el ez még mindig jobb megoldás mintha ő szokná meg a szülői ágyat!

 

TIPP: Ha úgy érzed hatalmas az ágy neki a leesésgátló mellett, tudsz már gyönyörű rácsvédő párnákat is venni, ettől kisebb lesz a hely és neki is kuckósabb lesz!

A Lifetime prémium kategóriájú ágyaival hosszú távra tervezhetsz, a 4in1 ágyak baba kortól felnőtt koráig négy különböző megoldást kínálnak, de bármelyik  Lifetime házikó ágy később hagyományos ágyként is használható! Ez egy igazán LIFETIME befektetés!

Lifetime házikóágy


Hogyan tudod a Montessori elv szerint kialakítani a gyerekszobát?


 

„A gyermek kizárólag a környezetével kapcsolatos tapasztalatokból tud fejlődni.”- Mária Montessori

Montessori Mária szerint a környezet rendje a biztonság és a megbízhatóság érzetét növeli a gyermekben. Éppen ezért, ha már kis korban arra tanítod, hogy szép rendezett szobája legyen, később sokkal egyszerűbb dolgod lesz! Csak annyi játékot hagyj elől, amennyi a zsúfoltság érzése nélkül elfér a polcokon. A játékok számának limitálása mellett, mindennek legyen meg a saját helye, mindig kerüljön vissza minden a helyére. Az elején még közösen rakjatok rendet, később egyre több önálló feladatot bízhatsz rá.

TIPP: Házikó ágyainkhoz tartozó vidám és praktikus szekrények, komódok és fali polcok segítenek a rend fenntartásában!

A Caploonba Bird House házikó ágy minden kiegészítője különleges és praktikus, nézd meg az egyedi kivitelezésű szekrényeit, komódját, fali polcait vagy könyvesszekrényét, szerelem lesz első látásra!

Házikóágy

A másik fontos Montessori elv, melynek a házikó ágyak tökéleteseb megfelelnek, hogy a gyerekek szabadon ki-be mászhassanak az ágyukból, ehhez természetesen számára teljesen biztonságos környezetre van szükség. A gyermek így nincs ráutalva a felnőttre, hogy kivegye-betegye őket, és mozgási szabadságuk van, szabadon játszhat, felfedezhet és fejlődhet!

Házikó ágy kínálatunkért ide kattints!

 

Tudjuk, hogy nem egyszerű feladat kialakítani gyermeked számára a fejlődéséhez szükséges ideális környezetet, ezért kérdezz tőlünk bátran, értékesítőink, lakberendezési tanácsadónk emailen, telefonon és személyesen a bemutatótermünkben kötelezettségmentesen szívesen segít!

Kérdésem van!