Ezekre figyelj, mielőtt iskolába megy a gyermeked

 

Amikor rádöbbensz, hogy gyermeked szeptembertől iskolába megy, gondolj arra, hogy a tanszereken kívül bizony a szobáját is át kell alakítani, hogy az megfeleljen az új igényeknek. Az eddig legfontosabb játszóhelyen kívül biztosítanod kell számára a tanuláshoz szükséges alapvető feltételeket, hogy szívesen és örömmel üljön le tanulni, ehhez minimálisan egy gyerek íróasztalra mindenképpen szükségetek lesz. Ebben a cikkben megtalálod, hogy ezen kívül még mit tehetsz a sikeres iskola kezdés érdekében!

 


Elkülönült tanulósarok a szobán belül



Amíg óvodáskorban csak az alvás és a játszás volt fontos neki, mostantól a tanuláshoz is biztosítani kell számára a megfelelő helyet és egy íróasztalt!

Fontos, hogy ez lehetőleg a saját szobájában legyen, ne a konyhában vagy az étkezőben, ahol épp van egy szabad hely.  Olyan hely legyen, ahol az íróasztalon és a széken kívül van kézre eső helye van a könyveknek, füzeteknek és mindenféle tanszernek is. Fontos, hogy megszokja a saját asztalát, székét, ahol nyugodtan, zavartalanul tud tanulni.

Megnézem a 108 féle íróasztalt!!

Breda ifjúsági íróasztal

Breda gyerek íróasztal




A tanulósarok helye a szobában




A gyerekszoba berendezésének megvannak a sajátos szabályai, milyen bútort hova érdemes helyezni, hogy a gyermek a lehető legjobban érezze magát benne.

Amikor a gyermek iskoláskorba lép, bekerül legalább még egy íróasztal és egy szék. Az íróasztal helyét úgy kell kialakítani a szobában, hogy a természetes fény közelében és az ajtónak és játszóhelynek háttal legyen.
Az asztalt az ablak közelébe, de ne pont elé tegyük, hogy a fény ugyan bejöjjön, de az ablakhoz oda lehessen férni, illetve a gyermek figyelme ne kalandozzon kifelé.

Az ajtónak és a játszóhelynek háttal állítás pedig azért praktikus, mert így jobban oda tud figyelni a tanulásra, nem terelődik el a figyelme a játékok és az ajtó felé.

Fontos! Jobbkezeseknek balról, bal kezeseknek jobbról jöjjön a fény!

Megnézem a 108 féle íróasztalt!!

Cilek Rustic White gyerek íróasztal

Cilek Rustic White gyerek íróasztal


Milyen legyen a gyermeked íróasztala és a széke?




A gyerek íróasztal kiválasztásánál arra kell figyelni, hogy megfelelő méretű legyen, ahol kényelmesen elfér egy kinyitott füzet, mellette kinyitott könyv.

Az íróasztalon el kell férnie (akár most, akár a későbbiekben) a számítógép klaviatúrájának vagy a laptopnak is, illetve legyen hely rajta fordítható fejű és állítható magasságú lámpának.

Ha csak az íróasztalt kell beszerezni, akkor elég egy önálló, egyszerű asztal, ami színben és stílusban illik a meglévő berendezéshez.
Ha a meglévő bútorok egy bútorcsaládba tartoznak, érdemes ennek a garnitúrának az íróasztalát választani, hogy a szoba harmonikus és egységes berendezése megmaradjon.

Megnézem a 108 féle íróasztalt!!

Cilek White gyerek íróasztal

 Cilek White gyerek íróasztal

Mivel a gyermekünk egészséges gerincfejlődésére a sok „ülőmunkát” igénylő iskoláskortól különösen oda kell figyelni, ezért a legjobb, ha állítható magasságú és dőlésszögű asztalt és széket szerzünk be. Ezek ugyanis együtt nőnek a gyerekkel, mindig a megfelelő magasságba állíthatók, így a gyermek gerincét mindig a megfelelő helyen és szögben tartják.


Milyen bútor kell még a szobába?




Az íróasztalon és a széken kívül legyen legalább egy tárolóbútor, amiben/ahol a tanszereinek jut elég hely. Fontos, hogy mindene egy helyen elférjen és mindennek meg legyen a helye. Egyrészt így könnyen és gyorsan átlát és megtalál mindent, másrészt rászokik a rendre, rendezettségre, ami nagyon fontos lesz egész életében.

Ez a tárolóbútor lehet egy nyitott polc és/vagy egy fiókos, akár görgős konténer is, aminek a helye takarításkor könnyen változtatható.

Megnézem a 108 féle íróasztalt!!

Alfemo Anka gyerek íróasztal

 Alfemo Anka gyerek íróasztal

Ha tanácstalan vagy az iskoláskorba lépő gyermeked szobájának átalakításában, keress meg bátran, szívesen adok ötleteket és tippeket online tanácsadás keretében, amitől jól fogja magát jól érezni a szobájában még tanulás közben is ?

Megnézem a 108 féle íróasztalt!!

Kérdésem van!