Hogyan tárold a játékokat és a ruhákat a gyerekszobában?

 

Hogyan tárold a játékokat?

 

Általánosságban elmondható, hogy a gyerekszobában sok nyitott polc és az azokon lévő sokféle játék rendetlen foltot alkot a szobában.
Az a legjobb, ha a játékokat csoportosítva, áttekinthető dobozokban tárolod. Persze azért lehet nyitott polcon is játék, könyv, de ez ne keltse zsúfoltság vagy rendetlenség érzését.
Ha a játékokat, rajzolásra, kézműves tevékenységre használatos eszközöket zárt dobozokban helyezed el, akkor a gyerek könnyebben el tud pakolni maga után és hamarabb megszokja a rendet.

 

 

Hogyan tárold a ruhákat?

 

Ez attól függ, mekkora a gyermek.
Csecsemőkorban még kis ruhácskái vannak, amiket jól el lehet pakolni egy fiókos komódba.
Totyogósan már sokkal több ruhára van szüksége, így megnövekszik a ruhák helyigénye is, majd mikor elkezdi az óvodát, akkor már rengeteg játszóruha, váltóruha, „rendes” ruha kell neki, aminek a tárolásához lassan már nem elegendő egy komód.
Ideje tehát beszerezni egy ruhásszekrényt, aminek van akasztós és polcos része is. Kisebb korban még kevesebb a vállfára teendő ruha, de ahogy nő a gyermek, egyre több akasztós ruhára lesz szüksége. A legjobb szolgálatot a polcos elemek, valamint továbbra is a fiókos komód teszi.

 

A komód az egyik legpraktikusabb ruhatároló, mert könnyebb benne rendet tartani, a gyerek is feléri, ki-be tud pakolni, így hamarabb megtanulja, mit hogyan kell elrendezni.

 

 

Vigyázat! A fal mellé állítandó komódot mindig csavarozzuk a falhoz, nehogy a kicsi felmásszon rá és magára borítsa!

 

Kapcsolódó termékeink

 

 

Kérdésem van!